دامنه سایت چیست؟ اغلب افراد مبتدی برایشان سؤال ایجاد می شود که نام دامنه چیست و دامنه ها چگونه کار می کنند؟ ممکن است شنیده باشید که برای ایجاد یک وب سایت به یک دامنه نیاز دارید؛ با این حال، برخی از مبتدیان خدمات میزبانی وب سایت یا یک وب سایت را با نام دامنه اشتباه می گیرند، اگر تازه شروع به کار کرده اید، ممکن است همه این اصطلاحات مختلف خیلی فنی به نظر برسند.
دامنه یا Domain آدرس وب سایت شماست که کاربر با تایپ کردن نام منحصر به فرد شما در نوار URL به وب سایت شما دسترسی می یابد و از محتوا و وب سایت شما به راحتی بازدید می کند.
در این مقاله، ما توضیحی در این مورد که نام دامنه چیست و دامنه ها چگونه کار می کنند؛ خواهیم داد و هدف این است که به شما در درک و انتخاب نام دامنه مناسب برای وب سایت خود کمک کند.
دامنه سایت از چند بخش تشکیل میگردد
دامنه ها بطور معمول از ۲ یا ۳ بخش تشکیل میگردند. دامنه های عادی که معمولا ما کاربران اینترنت با آن سرو کار داریم و به عنوان آدرس یک سایت معرفی میگرد، به طور معمول از ۲ بخش تشکیل میگردد. بخش اول مربوط به نام برند یا نام یک سایت که به عنوان نام دامنه در نظر گرفته میشود و بخش دوم مربوط هست به پسوند دامنه که بر اساس نوع فعالیت یک سایت میتوانید به پسوند های متفاوتی ختم گردد . در ادامه به معرفی این پسوند ها خواهیم پرداخت.
اولین قدم برای شروع یک تجارت اینترنتی و یا راه اندازی سایت با انتخاب و ثبت دامنه شروع میگردد. انتخاب نام یک دامنه تاثیر بسیار زیادی در شروع تجارت شما خواهد داشت. نام یک دامنه برای یک سایت بایستی از جهات و بعد های مختلف بررسی و بسته به نوع تجارت و برند نام مناسبی را انتخاب کرد.
چه کسی نام دامنه را مدیریت می کند
نامهای دامنه توسط ثبتهای دامنه (domain registries) مدیریت میشوند که رزرو نام دامنه را به ثبتکنندگان واگذار میکنند. هر کسی که بخواهد یک وبسایت ایجاد کند، ابتدا باید نام دامنه مورد نظر خود را با یک registrar ثبت کند. در حال حاضر بیش از ۳۰۰ میلیون نام دامنه ثبت شده وجود دارد.
پیشنهاد مطالعه: وظیفه DNS چیست و نحوه تغییر آن چگونه است
نام دامنه چگونه کار میکند
برای درک اینکه نام دامنه چگونه کار میکند، باید ببینیم که وقتی آن را در مرورگر مینویسیم، چه اتفاقی میافتد.
هنگامی که یک نام دامنه را در مرورگر وب وارد میکنید، مرورگر ابتدا درخواستی را به یک شبکهی توزیع شدهی جهانی از سرورها که سیستم نام دامنه (Domain Name System یا DNS) را تشکیل میدهند، ارسال میکند.
سپس این سرورها به دنبال Name Serverهای مرتبط با دامنه هستند و درخواست را به آن Name Serverها ارسال میکنند.
به عنوان مثال، اگر وبسایت شما در Derak Cloud میزبانی شود، اطلاعات Name Server آن به این صورت خواهد بود:
ns1.derak.cloud
ns2.derak.cloud
Name Serverها کامپیوترهایی هستند که توسط شرکت میزبان (مثلا اَبر دِراک) مدیریت میشوند. شرکت میزبان درخواست فرستاده شده از سوی مرورگر را به کامپیوتری که وبسایت شما در آن ذخیره شده، ارسال میکند. به این کامپیوتر، وبسرور (Web Server) گفته میشود. بر روی وبسرور نرمافزارهای ویژهای (Apache و Nginx دو نرمافزار رایج وبسرور هستند) نصب شده است. این وبسرور میتواند صفحه وب موردنظر را واکشی (Fetch) کند و اطلاعات مربوط به آن را کنار هم قرار دهد. سرانجام ، وبسرور این اطلاعات را به مرورگر ارسال میکند.
هدف نام دامنه
هدف اصلی نام دامنه کمک به بازدیدکنندگان در یافتن مکان وب سایت شما با حداقل تلاش است. نام دامنه وب شما هویت شما در اینترنت است و باید آنقدر منحصر به فرد باشد که شما را از رقبایتان متمایز کند و در عین حال به اندازه کافی توصیفی باشد که اطلاعات مهمی در مورد شما یا سازمانتان به شما منتقل کند. در دنیای وب تمامی وبسایتهای موجود با یک سری عدد منحصربهفرد به نام IP ADDRESS شناخته و از یکدیگر جدا میشوند؛ به دلیل دشواری در به خاطر سپردن این اعداد اسامی خاص و قابل حفظ برای وبسایتها انتخاب میشود تا بهراحتی با جستجوی نام دامنه، محتوا و سایت شما نمایش داده شود.
به عبارت دیگر، یک وب سایت با یک نام دامنه با کیفیت، تصویری از آنچه در داخل آن وجود دارد ایجاد می کند، شبیه به یک تجارت که دارای ویترین های خاص و شیک است. با نگاه کردن به پنجره ها (دامنه شما)، مشتریان بالقوه می توانند نگاهی اجمالی به محتوای وب سایت شما داشته باشند. یک نکته با ارزش دیگر، شما میتوانید نام دامنه خود را به عنوان بخشی از آدرسهای ایمیل متعدد بگنجانید و به شما امکان میدهد بین بخشها و خدمات از هم جدا باشید.
پیشنهاد مطالعه: ۱۵ نکته درباره انتخاب بهترین نام دامنه سایت