آیا با مفهوم MTR در شبکه آشنایی دارید؟ برای اولین بار در سال ۱۹۹۷ توسط متخصص کامپیوتر و شبکه با نام Matt Kimball برنامه نویسی شد و بعد از گذشت ۱ سال توسط Roger Wolff مجددا تمامی مشکلات رفع و با نام My traceroute انتشار یافت. همچنین MTR تحت لیسانس نرم افزار های سورس باز با نام GNU GPL بر روی هسته لینوکس برای اولین بار طراحی شد و همچنان بصورت اوپن سورس در دسترس است.
ابزارهای مهم MTR در شبکه
در شبکه به ابزارهایی نیاز داریم تا به هنگام مواجه شدن با مشکل بتوانیم با آن ابزارها بصورت دقیق و کامل شبکه را بررسی و Node های دارای مشکل و یا کل ایرادات شبکه را یافته و رفع کنیم. برای این منظور پیش تر ۲ ابزار بسیار مهم به نام های تریس و پینگ را معرفی کرده بودیم، ترکیب این ۲ ابزار در شبکه های کامپیوتری به متخصصین شبکه کمک خواهد کرد تا با سرعت عمل بسیار بالایی مشکل را شناسایی کنند.
مزایای استفاده از MTR در شبکه
MTR با استفاده از تکنیک محدود سازی روترها و همچنین محدود سازی پینگ و زمان بازگشت آن، بصورت مداوم وضعیت شبکه و روترهایی که تا مقصد در مسیر هستند را بررسی میکند و بر اساس میزان packet lost های موجود در روترهای مشخص شده و همچنین میزان زمان بازگشتی به راحتی میتوانید مسیر داری مشکل و یا علت پکت لاست وسایر مشکلات ارتباطی به مقصد را بررسی و رفع کنید.
پیشنهاد مطالعه: معرفی آنتی شل CXS
آیا MTR ابزار تعاملی است
MTR یک ابزار تعاملی است که به صورت پیوسته خروجی خود را بروزرسانی می کند. هر زمان که مشتری وضعیت یک اتصال را پیگیری می کند، از گزارش MTR استفاده می کنیم. گزارش MTR ارسال بسته های ICMP را به صورت پیوسته انجام نمی دهد اما اطلاعات وسیعی را در اختیار شما قرار می دهد. ارائه این اطلاعات را با ارسال ۱۰ بسته (به صورت پیش فرض) به هر هاپ انجام می دهد. گزارشات MTR کاربرد گسترده ای برای آنالیز گلوگاه های اتصال شبکه و مسائل مربوط به آن دارد. با این وجود، باید توجه داشت که امکان تفسیر اشتباه نیز وجود دارد.
برای استفاده از این ابزار روی سیستم عامل لینوکس میتوانید به راحتی my traceroute و یا خود MTR را روی توزیع های مختلف نصب و استفاده کنید. جهت نصب آن روی سیستم عامل centos میتواند با دستور ساده yum install mtr این ابزار را نصب و استفاده کنید.
همچنین روی ویندوز نیز نرم افزار رایگان winmtr را میتوانید از خود سایت ارائه دهنده آن دانلود و استفاده کنید.
به این نکته توجه داشته باشید که اکثر مشکلات نشان داده شده در گزارش MTR موقت هستند و برطرف خواهند شد. پشتیبانی از بسته های داده و نظارت مدیران شبکه بر روی شبکه های عظیم به صورت ۲۴ ساعت شبانه روز و ۷ روز هفته و با کمک یک نرم افزار مانیتورینگ ریموت انجام می شود و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.