لینک کوتاه برای دسترسی سریعتر
COPIED
https://ostadshoo.ir/?p=8249 COPIED

وظیفه DNS چیست و نحوه تغییر آن چگونه است

خواندن این مطلب

5 دقیقه

زمان میبرد!

وظیفه DNS چیست

وظیفه DNS چیست؟ سیستم نام دامنه یا همان DNS مخفف کلمه Domain Name System است. DNS را میتوان مترجم نام دامنه یا کامپیوتر را به آدرس آی پی نامید.

تمامی سیستم های کامپیوتری برای ارتباط با یکدیگر در شبکه داخلی و یا شبکه جهانی اینترنت از یک آی پی استفاده میکنند که مربوط به سیستم مقصد میباشد. حال شما در نظر داشته باشید قصد دارید وارد پرتال یک دانشگاه شوید، برای ورود به پرتال دانشگاه لازم است آی پی وب سرور دانشگاه را همیشه حفظ باشید تا بتوانید بدان دسترسی داشته باشید.

مسئله بعدی در صورت تغییر آی پی دانشگاه باید مجدد آی پی جدید را گرفته و حفظ کنید. حال شما به جای انجام اینکار از سیستم دی ان اس استفاده کنید. به چه شرایطی است؟ یک دامنه با نام مثلا ostadshoo.ir  ثبت میگردد که رکورد های مربوط به پروتکل وب به آدرس وب سرور سایت اشاره میکنند، که شما فقط نام دامنه را دارید و مابقی در پایگاه داده دی ان اس انجام میگیرد .

وظیفه DNS چیست
وظیفه DNS چیست

کاربرد دی ان اس چیست

وقتی شما وب سایتی ایجاد می کنید، برای ثبت دامنه آن باید نامی را مشخص کنید که به سایت شما اشاره کند. بعدا این نام به کمک dns به IP تبدیل می شود و در فضای اینترنت شناسایی شود.

dns server چیست

منظور از dns سرور چیست؟ بایستی گفت جهت اینکه یک دامنه بتواند به وب سایت اشاره نماید در قدم اول بایستی در DNS Server اضافه شود. اما کار dns server چیست؟ DNS سرور یک دیتابیس بزرگ است که شامل مجموعه ای از دامین ها و IP  های مرتبط می باشد. به عنوان مثال اگر دامین google.com باشد سایت به IP با آدرس DNS 64.233.167.99 resolve می شود.

DNS سرور های زیادی در شرکت های هاستینگ و سازمانها وجود دارد. این سرور دی ان اس ها با یکدیگر در ارتباط هستند. بنابراین تنها کافی است شرکت هاستینگ شما نام دامنه شما را در سرور dns اضافه نماید تا تدریجا (در حدود ۴۸ ساعت) با سایر دی ان اس ها در سراسرجهان هماهنگ شود.

DNS چگونه کار می‌کند

هنگامی که از سایتی بازدید می کنید، کامپیوتر شما یک سری مراحل را برای تبدیل آدرس وب قابل‌خواندن انسان به یک آدرس IP قابل‌خواندن ماشین دنبال می‌کند. این اتفاق هر بار که از یک نام دامنه استفاده می‌کنید، چه در حال مشاهده وب‌سایتی باشید، چه در حال ارسال ایمیل و یا گوش دادن به ایستگاه‌های رادیویی اینترنتی باشید، رخ می‌دهد.

هر سایت نامگذاری شده‌ای می‌تواند با بیش از یک آدرس IP مطابقت داشته باشد. در حقیقت، برخی سایت‌ها صدها یا بیشتر آدرس IP دارند که با یک نام دامنه واحد مطابقت دارند. در نتیجه به سیستم DNS نیاز است تا آدرس‌های IP را به نام دامنه قابل‌خواندن افراد تبدیل کند، چرا که به خاطر سپردن تعداد زیادی عدد دشوارتر از یک نام دامنه ثابت است.

وظیفه DNS چیست
وظیفه DNS چیست

دی ان اس از چه داده هایی استفاده میکند

اگر فقط یک دایرکتوری برای سایت وجود داشته باشد، آن‌گاه وقتی تعداد درخواست‌ها برای بازدید از یک سایت زیاد شود، مدت زمان زیادی طول می‌کشد تا به درخواست شما پاسخی داده شود. در عوض، اطلاعات DNS در سرورهای زیادی به اشتراک گذاشته می‌شود، اما به صورت محلی نیز در کامپیوتر مشتریان ذخیره می‌شود. این احتمال وجود دارد که شما چندین بار در روز از یک سایت بازدید کنید. با ذخیره شدن در کش دیگر نیازی به هر بار حل‌و‌فصل کردن نام دامنه با آدرس IP نیست. در نتیجه تعداد دفعاتی که لازم است از DNS استفاده شود، کمتر از تعداد دفعاتی است که شما یک سایت را در مرورگر جستجو می‌کنید.

DNS از یک پایگاه داده سلسله مراتبی استفاده می‌کند که حاوی اطلاعاتی در مورد نام دامنه است. فرض کنید شما در مرورگر خود نام دامنه سایتی را وارد می‌کنید. اولین کاری که کامپیوتر شما انجام خواهد داد، ارسال درخواست به سرور DNS محلی سیستم عامل است تا بررسی کند که آیا پاسخ مورد نیاز شما در حافظه نهان (Cache) کامپیوتر ذخیره شده است یا خیر. اگر در حافظه پنهان یافت نشد، درخواست شما از طریق اینترنت به یک یا چند سرور دی ان اس ارسال می‌شود که به‌طور کلی توسط ارائه‌دهنده خدمات اینترنت شما با آن‌ها ارتباط برقرار می‌شود. اگر اطلاعات لازم در این سرورهای DNS یافت نشود، درخواست به سرورهای خارجی دیگر ارسال می‌شود.

منظور از تغییر dns چیست

اگر از دو شرکت متفاوت هاست و دامنه خود را تهیه کرده باشید بعد از ثبت دامنه خود، بایستی تغییر dns را بر اساس سرویس ارائه دهنده میزبانی وب خود انجام دهید تا بتوانند از دامنه خود استفاده نمایند. یکی از مواردی که عموما برای تغییر دی ان اس انجام می دهند تغییر دی ان اس محلی به دی ان اس گوگل می باشد که چگونگی آن را در مقالات دیگر توضیح داده ایم.

مزایای DNS چیست

اصلی‌ترین مزیت سیستم DNS این است که استفاده از اینترنت را بسیار تسهیل می‌کند. در‌صورتی که برای بازدید از سایت‌ها لازم بود که تمام آدرس‌های IP که می‌خواستیم به آن‌ها دسترسی داشته باشیم را حفظ باشیم، بسیار سنگین و دشوار می‌شد. با استفاده از آن دیگر نیازی به حفظ کردن این رشته اعداد نیست و برای دسته‌بندی، بایگانی و کمک به موتورهای جستجو مناسب است.

یکی دیگر از مزیت‌های قابل‌توجه ثبات آن است. به دلایل مختلف، ممکن است آدرس‌های IP تغییر کنند، بنابراین اگر می‌خواهید به یک وبسایت دسترسی پیدا کنید، نه تنها باید آدرس IP آن را بدانید بلکه این اطلاعات نیز باید به روز باشد. سیستم DNS وظیفه دارد تا آدرس‌های IP را به روشی بسیار سریع و ثابت، به روز کند و دسترسی ما به وبسایت‎ها را آسان کند.

DNS می‌تواند امنیت زیرساخت را ارتقا بخشد، همچنین می‌تواند به روزرسانی‌های ایمن پویا را فراهم کند. قابل اطمینان‌تر است و می‌تواند پیام‌ها را با خرابی صفر به کاربران تحویل دهد. این سیستم شما را قادر می‌سازد تا عملکرد فنی سرویس دیتابیس را مشخص کنید. همچنین می‌تواند پروتکل DNS، مشخصات دقیق ساختار داده‌ها و مبادلات ارتباطی داده مورداستفاده در DNS را تعریف کند. در واقع DNS به عنوان نوعی توازن بار یا یک لایه اضافی امنیتی استفاده می‌شود.

معایب DNS چیست

در کنار تمام مزیت‌ها و کاربردهای DNS، معایبی نیز برای آن وجود دارد. یکی از اصلی‌ترین معایب آن  DNS Attacks است که در آن مهاجم آدرس واقعی را با یک آدرس جعلی به منظور کلاه‌برداری جایگزین می‌کند و با فریب کاربران آن‌ها را بدون اطلاع به آدرس‌های مخرب هدایت می‌کند. معمولاً هدف از این کار گرفتن اطلاعات بانکی یا سایر داده‌های مهم و حساس کاربران است.

اگر بدافزار تنظیمات سرور DNS شما را تغییر داده باشد ، با وارد کردن URL ممکن است شما را به یک وب سایت کاملاً متفاوت یا به وب‌سایتی که به نظر می رسد مانند وب سایت بانک شما باشد منتقل کند. ممکن است نام کاربری و رمزعبور شما را ضبط کند و اطلاعاتی که برای دسترسی به حساب بانکی شما مورد نیاز باشد را به دست افراد سوءاستفاده‌گر برساند.

پیشنهاد مطالعه: ۱۰ عامل مهم در انتخاب شرکت میزبانی وب

بهترین افزونه های ثبت نام کاربران
1
بهترین افزونه های ثبت نام کاربران وردپرس
بهترین افزونه های ثبت نام کاربران کدام اند؟ یکی از اساسی‌ترین قسمت‌های هر وبسایت مربوط...
دریافت اعلان برای تغییرات پست در وردپرس
2
دریافت اعلان برای تغییرات پست در وردپرس
دریافت اعلان برای تغییرات پست در وردپرس چگونه انجام میشود؟ آیا می‌خواهید برای تغییرات پست...
خروج خودکار کاربران از وردپرس
1
خروج خودکار کاربران از وردپرس
خروج خودکار کاربران از وردپرس چگونه انجام میشود؟ بسیاری از ما عادت داریم بدون اینکه...
نقل قول های تصادفی در وردپرس
1
نمایش نقل قول های تصادفی در وردپرس
 نقل قول های تصادفی در وردپرس چگونه نمایش داده میشوند؟ نقل قول‌ها از طرف افراد...
نمایش نسخه پی دی اف مطالب در وردپرس
0
نمایش نسخه پی دی اف مطالب در وردپرس با PDF.js Viewer
نمایش نسخه پی دی اف مطالب در وردپرس با چه افزونه ای انجام میشود؟ آیا...
فوتر وردپرس
0
فوتر وردپرس و گزینه‌ هایی که باید به آن اضافه شوند
به فوتر وردپرس  چه امکاناتی باید افزوده شود؟ آیا نمی دانید چه چیزی را در...
1 2 3 29

درباره نویسنده



نظرات کاربران



دیدگاهتان را بنویسید

مطالب مرتبط